Occasionlink.nl

Jouw occasion financieren!

Je hebt je nieuwe occasion auto gevonden, alleen hoe ga je deze betalen? Kies je ervoor om dit met eigen geld te doen, of kies je juist voor een nieuwe financieringsmogelijkheid?

Een auto kopen is geen dagelijkse bezigheid, daarom wil je natuurlijk de beste keuze maken, deze keuze kunnen wij helaas niet voor je maken, maar we kunnen wel alles goed voor je op een rijtje zetten.

Voordelen van geld lenen

  • Je bent meteen eigenaar van de auto welke je aanschaft.
  • Je betaalt een vast bedrag per maand voor je auto
  • Je hoeft niet te sparen tot je het volledige aanschafbedrag bij elkaar hebt

Nadelen van geld lenen

  • Je gaat een verplichting aan voor langere periode
  • Je zal zelf onderhoud van de auto moeten betalen
  • Je moet de auto verplicht all risk verzekeren.

Sparen

Sparen klinkt als de makkelijkste optie, je bent meteen eigenaar van de auto, en hebt geen langlopende maandelijkse verplichtingen om af te lossen. Het nadeel van een auto uit eigen middelen financieren is dat dit een grote hap uit je reserves neemt. Je dient dus rekening te houden dat je buffer royaal slinkt.

Lenen

Je kunt je auto ook met hulp van de bank aanschaffen. Je sluit dan een persoonlijke lening af, en lost de auto af met een vast bedrag per maand, voor een looptijd van 2 tot 5 jaar. Hier betaal je dan ook rente over. 

Behalve het hele bedrag te financieren, kun je ook kiezen voor een tussenvorm, waarbij je een deel van de auto zelf betaald met spaargeld, en de rest doet financieren.

Leasen

Leasen is tegenwoordig ook heel toegankelijk voor particulieren. Dit is private lease genoemd. Het kiezen voor private lease is ideaal als je niet voor verrassingen wil komen te staan, je betaald de benzine, en de rest wordt door de lease maatschappij betaald.

Het nadeel van private lease is dat je niet kan kiezen voor een occasion, maar verplicht bent een nieuwe auto aan te schaffen. Hier tegenover staat wel het voordeel dat doordat de lease maatschappij auto’s groter inkoopt, deze goedkoper zijn.